Home » Mindfulness » Hoe kun je mindfulness toepassen?

Hoe kun je mindfulness toepassen?

Hoe mindfulness toepassen

Als je dit leest ben je waarschijnlijk al overtuigt van de kracht van mindfulness. En zo niet, nog even de voordelen op een rijtje: Mindfulness helpt tegen stress, zorgt voor meer positieve gedachten, verbetert je concentratie en je relaties. Leuk allemaal, maar hoe pas je dit praktisch toe en hoe prop je dit in je overvolle agenda?

Blijf oefenen

Het belangrijkste voor het volhouden en toepassen van mindfulness is blijven oefenen. Hoe vaker je mindfulness toepast, hoe meer het een gewoonte wordt. En zodra een gewoonte in je leven geslepen is, is die er nog maar moeilijk uit te halen.

Als je denkt dat je te druk bent, bedenk je dan dat mindfulness iets is wat je op ieder moment van de dag kunt oefenen. Hier vind je wat voorbeelden van mindfulness oefeningen.

Hoe houd je het vol?

Houd je doelstelling laagdrempelig en wees niet direct te ambitieus. Liever iedere dag 10 minuten oefenen dan in een keer één uur en daarna opgeven.

Geef jezelf ook eens vrij, een dagje overslaan is niet erg.

Maak gebruik van een meditatie app

Een andere handige manier om mindfulness toe te passen is met een meditatie app. Deze apps zijn een heel laagdrempelige manier om te beginnen met meditatie en mindfulness, omdat er vaak programma’s voor beginners zijn met korte meditaties die dagelijks terugkomen. Op deze manier kun je het stapsgewijs leren en word je dagelijks herinnerd te oefenen.

Volg een online mindfulness cursus

Het is ook de moeite waard om een online mindfulness cursus te volgen, zoals de cursus Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven. Deze cursus bevat video’s en audio bestanden die je aan de hand nemen en mindfulness oefeningen uitleggen. Je leert hoe je mindfulness toepast in het dagelijkse leven, meer kunt genieten van het moment, minder stress ervaart en beter slaapt.

Hoe mindfulness toepassen op een drukke dag?

Heb je een drukke dag op het werk en zie je geen kans om te oefenen? Probeer dan gewoon eens op je adem te letten of lichamelijke sensaties te letten tijdens het lopen of terwijl je staat te wachten bij het stoplicht.