Home » Zelfvertrouwen » Zelfvertrouwen oefeningen

Zelfvertrouwen oefeningen

Zelfvertrouwen is een zeer krachtig instrument en werkt door tot ieder aspect van je leven: werk, relaties en je ontwikkeling als persoon. Velen van ons missen echter het zelfvertrouwen om ons potentieel te bereiken. Maar maak je geen zorgen, zelfvertrouwen ligt in ieders handbereik, maar het vereist wel consistentie en toewijding. Als je regelmatig kleine dingen doet, één voor één, kom je er zeker. Hieronder vind je een overzicht met zelfvertrouwen oefeningen.

zelfvertrouwen oefeningen

1. Heb een positieve kijk op het leven

Ga vandaag de deur uit met een positieve kijk op het leven en zoek iets aangemaand in zelfs de slechtste situaties. Probeer gelukkig te zijn met wat je hebt, wat je kunt en waar je nu staat. Je hoeft jezelf niet voor lief te nemen, maar als je tevreden bent met je prestaties tot nu toe, zul je een stuk zelfverzekerder zijn. Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen geen vertrouwen hebben, is dat ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg hebben en dat ze hier niet aan kunnen doen. Je moet een positieve benadering van het leven opbouwen en geloven dat je dingen voor elkaar kunt krijgen, als je je maximale inspanningen levert. Dit zal zeker helpen om je zelfvertrouwen te vergroten.

2. Verzorg jezelf goed

Verzorg jezelf goed, zorg voor je persoonlijke hygiëne en trek de kleding aan waar je je lekker in voelt. Voel je gelukkig als je naar jezelf in de spiegel kijkt. Als je je gelukkig kunt voelen met hoe je eruitziet, vermijd je allerlei zelfbewuste gedachten dat je er niet goed uitziet en dat anderen je niet leuk vinden. Door jezelf zo goed mogelijk te organiseren, krijg je niet alleen waardering van anderen, maar voel je je ook goed over jezelf.

3. Wees voorbereid en op je best

Vaak zijn we niet in staat om op te top van ons kunnen te presteren door een gebrek aan voorbereiding. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Aan de ene kant ben je dus niet in staat zijn om op dat moment op je beste niveau te presteren, bovendien ga je op de lange termijn aan jezelf twijfelen. doordat je aan jezelf twijfelt presteer je vervolgens weer niet op je best, waardoor we in een vicieuze cirkel terechtkomen. Gelukkig kun je dit gevaar wegnemen door je goed voor te bereiden, hoe klein de gebeurtenis ook is.

4. Sport als zelfvertrouwen oefening

Sport is een van de meest effectieve zelfvertrouwen oefeningen. Probeer iedere dag iets van beweging of sport te doen. Dit kan variëren van hardlopen, sporten in de sportschool, een groepsles volgen of boksen. Sport regelmatig en krijg jezelf in topvorm. Bij lichamelijke beweging komen endorfines vrij die je humeur en zelfvertrouwen in het algemeen verbeteren.

5. Beoefen zelfcompassie

Zelfcompassie is een belangrijke tussenstap naar zelfvertrouwen en heeft vele voordelen. Je durft meer fouten te maken en stapt vaker uit je comfort zone omdat je jezelf weet te herpakken en kalmeren mocht er toch iets mis gaan. Hier vind je een overzicht met zelfcompassie oefeningen.

Plan tijd in voor zelfvertrouwen oefeningen

Leuk al die tips, maar hoe past dit in je drukke schema?

Lees ook: zelfvertrouwen verbeteren.