Home » Zelfvertrouwen » 3x online cursus zelfvertrouwen

3x online cursus zelfvertrouwen

Heb jij vaak het gevoel dat het fijn zou zijn als je wat meer zelfvertrouwen had? Maar heb je geen zin om een groepstraining te volgen op locatie? Dan is een online cursus voor meer zelfvertrouwen een goed alternatief. In dit artikel lichten we 3 verschillende online cursussen voor het vergroten van zelfvertrouwen uit.

Online cursus zelfvertrouwen

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom zelfvertrouwen belangrijk is. Om je eigen weg te volgen in het leven heb je vertrouwen in jezelf nodig. Je maakt keuzes over dingen die jij belangrijk vindt en doet waar je waarde aan hecht. Als je doet waar je echt gelukkig van wordt en wat jij belangrijk vindt, dan word je daar gelukkiger van dan wanneer je doet wat je denkt dat anderen vinden wat je zou moeten doen. Zonder zelfvertrouwen volg je andere mensen en vorm je geen eigen mening. Je voelt nooit echt geluk en successen lijken niet van jou. Je bent in gevecht met jezelf in plaats van dat je jezelf waardeert en jezelf durft te zijn. Zonder zelfvertrouwen blijf je innerlijke onrust voelen.

Online cursus zelfvertrouwen van New Start

Als jij genoeg hebt van je perfectionisme en de kritiek die je op jezelf hebt jou dwars zit, dan is deze cursus voor jou. Je maakt je vaak druk over wat anderen denken over jou en je bent bang om het verkeerd te doen, dusdanig dat het je tegenhoudt om te doen wat je echt wil. Zonder zelfvertrouwen is het bijna onmogelijk om te genieten, terwijl genieten van wat je doet zo belangrijk is!

Deze cursus geeft je blijvend zelfvertrouwen dat je niet in de steek laat. Het maakt je minder uit wat anderen van je vinden, je bent minder zenuwachtig en juist kalmer en rustig. Onzekerheid komt voort uit het jarenlang herhalen van gewoonten die jouw zelfvertrouwen ondermijnen. Vaak heb je van binnen het gevoel dat je niet goed genoeg bent. 

Om zelfvertrouwen te krijgen moet je jezelf volledig accepteren. Je hoeft niet arrogant te worden en overal uit te dragen hoe goed je bent, het gaat erom dat je zelf voelt dat je goed genoeg bent zoals je bent. Hier hoeft niks aan veranderd te worden!

Tijdens deze online cursus zelfvertrouwen verander je in 3 stappen je onzekerheid in zelfrespect en een gezond vertrouwen in jezelf. 

  1. Analyseren van je zelfvertrouwen. Tijdens deze module leer je wat zelfvertrouwen precies inhoudt en waarom je zelfvertrouwen nodig hebt om gelukkig te zijn.
  2. Ontdekken van je zelfvertrouwen. Tijdens deze module wordt er gekeken waarom je zo weinig zelfvertrouwen hebt. Daarna worden er betere en nieuwe conclusies getrokken.
  3. Ontwikkelen van blijvend zelfvertrouwen. Als je weet wat zelfvertrouwen is en hoe het gebrek aan zelfvertrouwen bij jou ontstaan is, dan ga je werken aan het creëren van sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen.

Als je jezelf inschrijft voor deze cursus, dan krijg je een bonus. Je kunt hierbij kiezen uit het e-book Inzicht in je kracht, het e-book Je bent prima zoals je bent of het e-book Volg je eigen weg.

De training is ontwikkeld door Frank, professioneel coacht en trainer. Frank bezit diploma’s op het gebied van Positieve Psychologie en Life-Coaching. Hij is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring and Coaching Council (EMCC).

Online cursus zelfvertrouwen van SoChicken

Ook SoChicken biedt een interessante online cursus voor meer zelfvertrouwen aan. Deze training helpt je op een praktische en fijne manier om meer zelfvertrouwen te vinden in jezelf. Duizenden deelnemers hebben vandeze cursus een enorme boost gekregen. 

Deze cursus bestaat uit praktische tips, heldere lessen en prikkelende opdrachten. SoChicken heeft een eigen digitale leeromgeving waar jij de cursus voor meer zelfvertrouwen kunt volgen. Het is fijn om aan de hand genomen te worden en stap voor stap geleid te worden door het materiaal.

Online cursus zelfvertrouwen van Psychologie Magazine

Tot slot biedt Psychologie Magazine ook een online cursus zelfvertrouwen aan. Deze training werkt aan de hand van 4 stappen.

  1. Wat zelfvertrouwen inhoud. Je gaat onderzoeken wat zelfvertrouwen is en hoeveel zelfvertrouwen jij nu hebt. Ook ga je een leerdoel opstellen voor deze training. 
  2. Bewustwording van de innerlijke criticus. Je wordt je bewust van welke zinnen en woorden jouw innerlijke criticus gebruikt om jou te bekritisteren. Zo leer je dat je een innerlijke criticus hebt.
  3. Temmen van je innerlijke criticus en ontmoeten van je innerlijke mentor. Je leert hoe je jouw innerlijke criticus kunt temmen en ervan los te komen. Ook leer je hoe je milder tegen jezelf kunt spreken. 
  4. Ontdekken van je sterke kanten. Dit is een zoektocht naar de dingen waar jij energie van krijgt, jouw kwaliteiten en de successen waar jij trots op kan en mag zijn.